Graninge Kulturcenter

Graninge Kulturcenter

Ängsbacka kursgårdSvenska Kyrkan och Mera Molkom inledde en dialog med Karlstads Kommun 2011 om Graningeskolan i Molkom som stått tom i 6 år. Vår målsättning var att skapa ett allaktivitetshus i Graningeskolan, och skapa en gemensam mötesplats som sjuder av aktivitet. Vi ville att lokalerna befolkas av företag, föreningar konstnärer, privatpersoner och andra aktörer.

Under 2013 bildades den ekonomiska föreningen Graninge Fastigheter – Kulturcenter med representanter från Mera Molkom, Ängsbacka kursgård. Föreningen beviljades Leaderstöd (EU medel) i samband med att Karlstads kommun skänkte fastigheten till föreningen i december 2013. Med förbehållet att verksamheten ska utvecklas i enlighet med vårt visionsdokument.

Det har även startats en förening som heter Mötesplats Graninge med representanter från Mera Molkom, Svenska kyrkan och Ängsbacka kursgård som är under uppbyggnad. Denna förening ska jobba med att utveckla Graningeskolan till en lokal mötesplats tillsammans med verksamhetsägarna Graninge Fastigheter – Kulturcenter.

Besöksadress: Skolgatan 7, 66060 Molkom. Länk till Google maps