Hållbarhet är inget nytt

F44_004_webSå här såg Molkoms skola (Graningeskolan) ut i originalskick 1905. B huset som det idag kallas byggdes 1895, delvis med hjälp av återanvänt material från det nedlagda skolhuset i Åstorp som delvis brunnit ner. Byggnaden har sedan dess fungerat som skola i 111 år fram tills 2006 (Betongbyggnader har en beräknad livscykel på c:a 100år). Detta ger en del perspektiv på vad hållbarhet kan innebära.

Nu är ett nytt kapitel i skolans historia på väg att börja i Graninge projektet. Vi hoppas att delar av den ursprungliga arkitektoniska identiteten och charmen kan komma att återställas. Och att projektet kommer att bli starten på nästa 100 års cykel i Graningeskolans historia.

Bildkälla: Länk

4 thoughts on “Hållbarhet är inget nytt

  1. Det känns som en lisa för själen att en gammal ärevördig skola åter kommer till heders, även om den inte kommer att återta sin ursprungliga funktion. Vem vet förresten om inte människor en vacker dag inser det värde som små enheter kan ha när det gäller små människor.

  2. Min pappa var lärare där mellan åren 47-59 Hans namn är Einar Jacobsson och vi bodde på mejerivägen hos Harald, Rune Klarström.
    Hans jacobsson

Comments are closed.